Primus
Primus

 

 

en skabelsesberetning

 

 

Premiere 1. september 2020, Godsbanen Åbne Scene

Spilleperiode: 1. - 6. september

 

(prīmus adj., den første, om en rækkefølge el. om tiden)

 

PRIMUS er en duet mellem to kvinder i forskellige aldre – en tildækket og en nøgen – en koreograf og en performer - og er en parafrase over kunstnerisk og biologisk skabelse. I værket møder publikum en række formeksperimenter hvor lyset og fantasien spiller en central rolle. PRIMUS arbejder i krydsfeltet mellem det skulpturelle i samtidskunsten og det performative og sansende i scenekunsten.

 

I samarbejde med visuel kunstner Signe Klejs – der står bag det anerkendte lysinstallations værk The Hesitation of Light -, har vi skabt et lysdesign der består af optagelserne af lyset fra samme morgens solopgang. Dette greb understreger forestillingens titel og henviser til hver dags unikke potentiale. I praksis betyder det at forestillingens lyssætning er forskelligt til hver forestilling.

 

Forestillingen PRIMUS udfoldes yderligere via videoværker som udfordrer publikums opfattelse af forestillingens tidslige dimension: dets start, midte og slutning. Videoværkerne præsenteres som alternative ind- og udgange til det fysiske værk, og får premiere online sommeren 2020. Det første videoværk får premiere torsdag 13. august på ARoS Aarhus Kunstmuseums Instagram @arosartmuseum. En del af PRIMUS blev udviklet under residensophold i ARoS Atelier i oktober, 2020, og det giver derfor rigtig god mening at have online premiere på ARoS. 

PRIMUS opføres af performer Sisse Lunøe og koreograf Nønne Mai Svalholm, og er den første forestilling i trilogien med titlen BIG BANG.

 

Værket er udviklet over 2019 - 2020 med blandt andet residensophold på Kunstmuseet ARoS, ARoS Atelier og residensophold ved Dans i Tröndelag på Turnéteatret i Tröndelag i Norge.

 

Det kunstneriske team: kunstnerisk leder/ koreograf: Nønne Mai Svalholm, dansere: Sisse Lunøe og Nønne Mai Svalholm, Scenografi og lysdesign: Signe Klejs og Nønne Mai Svalholm, komponist: Olga Szymula, Dramaturg og kreativ-producent: Carlos Calvo, dramaturgisk konsulent: Ida-Elisabeth Larsen, konsulent på lysdesign: Jon Skulberg, filminstruktør og fotograf: Michael Dinesen, Fotograf: Peter Ravnsborg. Billedet er taget på ARoS Aarhus Kunstmuseum. 

 

PRIMUS har modtaget støttet fra Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune og Wilhelm Demant Fonden. Co-production ved Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primus