Primus
Primus

 

 

 Krop og bevægelse iscenesættes som skulptur, og skulpturen iscenesættes som performance og begivenhed

 

 

PRIMUS er det første værk i en ny trilogi med titlen BIG BANG, som undersøger temaet nye begyndelser.

Varighed 45 min. 

PRIMUS er en duet med to kvinder i forskellige aldre – en tildækket og en nøgen – en koreograf og en performer. Deres dans former verden omkring dem. I værket møder publikum en række formeksperimenter hvor lyset og fantasien spiller en central rolle. PRIMUS arbejder i krydsfeltet mellem det skulpturelle i samtidskunsten og det performative og sansende i scenekunsten.

I samarbejde med visuel kunstner Signe Klejs – der står bag det anerkendte lysinstallations værk The Hesitation of Light -, har Svalholm og Klejs skabt en skulptur og et lysdesign der består af optagelserne af lyset fra samme morgens solopgang. Dette greb understreger forestillingens titel og koncept. I praksis betyder det at forestillingens lyssætning er forskelligt til hver forestilling, og at lyset og farverne fra den enkelte solopgang opleves på scenen. 

Værket havde premiere på Åbne Scene, Godsbanen i Aarhus september 2020 og spillede efterfølgende på K:Selekt på Det Kongelige Teater i København, september, 2020. PRIMUS blev udvalgt til international showcase under CPH STAGE 2021 og opført live 4. juni 2021 på Dansekapellet i København. 

 

Værket er udviklet over 2019 - 2020 med blandt andet to længerevarende residensophold på ARoS Aarhus Kunstmuseet i Aarhus, Danmark, og ved Dans i Tröndelag på Turnéteatret i Tröndelag i Norge.

 

Det kunstneriske team: kunstnerisk leder/ koreograf: Nønne Mai Svalholm, dansere: Sisse Lunøe og Nønne Mai Svalholm, Scenografi og lysdesign: Signe Klejs og Nønne Mai Svalholm, komponist: Olga Szymula, Dramaturg og kreativ-producent: Carlos Calvo, dramaturgisk konsulent: Ida-Elisabeth Larsen, konsulent på lysdesign: Jon Skulberg, filminstruktør og fotograf: Michael Dinesen, Fotograf: Peter Ravnsborg. Billedet er taget på ARoS Aarhus Kunstmuseum. 

 

PRIMUS har modtaget støttet fra Statens Kunstfond, Kulturudviklingspuljen, Aarhus Kommune, Initiativpuljen Aarhus Kommune, Wilhelm Demant Fonden og Norsk Kulturfond.

Co-production ved Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primus