Om SVALHOLM

 

Nønne Mai Svalholm (hun/hende) er kunstnerisk leder/ kunstner for kompagniet SVALHOLM med base i Aarhus, Danmark. Nønne Mai Svalholm er udvalgt af Statens Kunstfond til talentprogrammet DUKE (Den Unge Kunstneriske Elite). 

Hun arbejder multidisciplinært med koreografi, dans, lysdesign, skulptur og installationskunst og skaber værker til black boks, white cube og stedspecifikt i det offentlige rum. Hendes iscenesættelse af mennesker på tværs af generationer og den skulpturelle dimension af værkerne er blevet hendes kunstneriske DNA. 

Hendes kunstnerisk udtryk udfolder sig i et landskab af lyst, smerte og det urovækkende. Værkerne er som levende billeder der forvandle sig igen og igen med referencer til hvad der har været, selve nuet, og hvad der vil komme - hvor kroppe, objekter, lys og rum bliver symboler på transformation, tid, liv og død.

Siden 2020 har hun udviklet en trilogi med titlen BIG BANG-trilogien, artikuleret på 3 søjler:

 

 

I sit arbejde siden 2015, herunder BIG BANG-trilogien (2019- 2024), arbejder Nønne Mai Svalholm med et dogme: at inkludere borgere over 60 år som performere sammen med unge professionelle dansere i hendes værker. Dette dogme har ført til en gruppe på over 70 ældre borgere med base i Aarhus, Midtjylland, som gentagne gange optræder i hendes værker. En af performerne er Sisse Lunøe (72 år), som er blevet Nønne Mai Svalholms muse og optræder i alle hendes værker. Sammen udgør de en udvidet familie.

 

 

 

Bestyrelse

Programme planner, ARoS Aarhus Art Museum
Dramaturg og Projektudvikler
Head of Members & Relations, Danish Food & Bio Cluster
Charlotte Aaby
Cand.mag. i dramaturgi og medievidenskab

Advisory board

Tine Fristrup
Lektor, ph.d. DPU, Aarhus Universitet