DK | EN

Om SVALHOLM

SVALHOLM er grundlagt af koreograf og performer Nønne Mai Svalholm, og arbejder konceptuelt indenfor genren koreografisk scenekunst/ dans/ performance. Undersøgelsen bevæger sig ind i et tværæstetisk felt, hvor krop og bevægelse iscenesættes som skulptur, og hvor skulpturen iscenesættes som performance og begivenhed. Den kunstneriske vision er at behandle eksistentielle spørgsmål og udfordre den koreografiske tænkning.

 

Siden 2015 har Nønne Mai Svalholm arbejdet med et dogme, hvor hun iscenesætter den ikke-traditionelt-skolede krop og det ældre menneske i alderen 60+. Fra 2015 - 2019 skabte hun en trilogi af koregrafiske værker inspireret af temaet Gentænk Koreografi/ Gentænk Aldring, hvor performerne på scenen alle er ikke-traditionelt-skolede ældre mennesker. Trilogien består af værkerne: CIRCUIT (2016), ULTIMA (2017) og GRAVITY (2019).

Den nye trilogi med titlen BIG BANG udvikler dogmet yderligere ved blandt andet at inkludere professionelle koreografer og performere på scenen. PRIMUS er det første koreografiske værk i BIG BANG trilogien og undersøger begyndelse som tema. PRIMUS havde premiere på Godsbanen i Aarhus 1. september, 2020 og blev efterfølgende opsat på Det Kongelige Teater, Skuespilhuset udvalgt til K:Selekt. 

Collective Matter bliver andet værk i BIG BANG trilogien med premiere i Aarhus 1. september 2021 i samarbejde med Godsbanen, Aarhus Teater og Aarhus Festuge. 

 

"Den erfarne krop bliver i mine værker er et symbol på transformation, tid, liv og død - en rejsende trope, som findes over hele verden. I min iscenesættelse af krop, objekter og symboler, åbner jeg op for nye fortolkninger af subjektet, objektet, menneskelivet og den verden vi er en del af” - Nønne Mai Svalholm

 

SVALHOLM har skabt en række konceptueller og  tematiske og værker inspirered af vores samtid: 

2009 - 2013: Den Danske Muhammed-krise i Mellemøsten og Nordafrika 

2014 - 2015: Køn & Seksualitet i Scenekunsten

2015 - 2019: Gentænk Koreografi/ Gentænk Aldring

2020 - 2023: BIG BANG

 

SVALHOLM skaber og producerer koreografiske værker med base på Godsbanen (den gamle togfabrik) i centrum af Aarhus og co-produceres af Godsbanen og Bora Bora - Dans og Visuelt Teater i Aarhus. 

 

Bestyrelse

Programme planner, ARoS Aarhus Art Museum
Dramaturg og Projektudvikler
Head of Members & Relations, Danish Food & Bio Cluster
Charlotte Aaby
Cand.mag. i dramaturgi og medievidenskab

Advisory board

Tine Fristrup
Lektor, ph.d. DPU, Aarhus Universitet