Om SVALHOLM

SVALHOLM er et performancekompagni med Nønne Mai Svalholm som kunstnerisk leder. Vi arbejder med koreografi, dans og tværæstetiske performances. Vores scenekunst er konceptuelt i sin form, og vi iscenesætter kroppen og sanserne inspireret af samfundsaktualitet. Den kunstneriske vision er at behandle eksistentielle spørgsmål og skabe rum for nye erkendelser.

SVALHOLM skaber og producerer koreografiske værker med base på Godsbanen (den gamle togfabrik) i centrum af Aarhus og co-produceres af Godsbanen og Bora Bora - Dans og Visuelt Teater i Aarhus.

 

Vi har skabt en række værker over forskellige tematikker inspireret af samtiden:

2009 - 2013: Efter Muhammed-krisen i Danmark, Mellemøsten og Nordafrik 

2014 - 2015: Køn & Seksualitet

2015 - 2020: Rethink Ageing/ Gentænk aldring

 

Siden 2015 har Nønne Mai Svalholm arbejdet med at iscenesætte den ikke-traditionelt-skolede krop og det ældre menneske i alderen 60+. Fra 2015 - 2019 skabte hun en trilogi af koregrafiske værker inspireret af temaet Rethink Ageing, hvor performerne på scenen er ikke-traditionelt-skolede ældre mennesker. Trilogien består af værkerne: Circuit – a reflection on ageing (2016), Ultima (2017) and Gravity – a perception of value (2019). Den nye trilogi har titlen BIG BANG og undersøger skabelse som tema.

 

"den aldrende krop er et symbol på erfaring, transformation, liv og død - en rejsende trope, som findes over hele verden. I min manipulation af krop, objekter og symboler, åbner jeg op for nye fortolkninger af subjektet, objektet, menneskelivet og den verden vi er en del af," Nønne Mai Svalholm

 

SVALHOLM har stor erfaring med at samarbejde med de danske ambassader, kulturinstitutioner, lokale kunstnere og lokalt erhver især i MENA-regionen (Mellemøsten / Nordafrika). Vi har samarbejdet med de danske ambassader og danske kulturinstitutter i Frankrig, Grækenland, Libanon, Marokko, Egypten og Syrien, samt en lang række kulturelle organisationer i Danmark.

 

Nønne Mai Svalholm har modtaget 3-årigt arbejdslegat af Kunstrådet i Aarhus, og hun er uddannet ved Balletakademiet i Stockholm, Fontys Universitet og konservatorie i Holland, på Dance Space og STEPS i New York.

 

 

Administration

Nønne Mai Svalholm

Artistic Director
nm@svalholm.dk   |   +45 31 34 34 80
Board members

Sibba Einarsdottir

Antropologist / antropolog
se@kvindemuseet.dk

Trine Rytter Andersen

Artist, art writer and curator
tra_art@mail.dk

Mia Fuglsang Holm

Manager, Radar / Leder af Spillestedet Radar
mia@radarlive.dk

Tine Fristrup

Lektor, ph.d. DPU, Aarhus Universitet
tifr@edu.au.dk

Lise Ørskov

Dramaturg and Project Manager / Dramaturg og Projektudvikler
lo@opgang2.dk

Sine Riisager

Head of Members & Relations, Danish Food Cluster
sr@danishfoodcluster.dk

Ole G. Jørgensen

Programme planner, ARoS
olgj@aros.dk