COLLECTIVE MATTER

 

 

 

 

 

 

 

Om COLLECTIVE MATTER

COLLECTIVE MATTER henviser til et fælles anliggende og er en fælles refleksion på tværs af generationer, en overgang, en udveksling og en samskabelse. Alt det fysiske bevægelsesmateriale er skabt via meditative praksisser, som omfavner det præ-artikulerede og den ikke-kultiverede stemme. COLLECTIVE MATTER er det andet værk i BIG BANG-trilogien af kunstnerisk leder og koreograf Nønne Mai Svalholm/SVALHOLM, som denne gang undersøger temaerne samskabelse og fællesskab. COLLECTIVE MATTER er et tværkunstnerisk og stedsspecifikt værk, der tilpasser og transformerer sig i lyset af de steder, det fremføres, og de forskellige kunstnere, som involveres. COLLECTIVE MATTER er det første værk, hvor Nønne Mai Svalholm har kurateret andre koreografer til at samskabe med hende og udvalgte af SVALHOLM's 60+ dansere. Koreograferne bag disse værker har skabt indholdet på baggrund af en længerevarende udveksling - dels med fokus på deres respektive kunstnerskaber, interesser og metoder, dels med fokus på de involverede performere. COLLECTIVE MATTER blev oprindeligt skabt til specifikke lokationer i Aarhus Midtby og co-produceret af Aarhus Teater og Åbne Scenen, Godsbanen i samarbejde med Aarhus Festuge.

Nu er COLLECTIVE MATTER videreudviklet til international turné og består af to koreografiske værker: Passager (2021) af duoen two-women-machine-show og det nye værk Breath (2023) af Nønne Mai Svalholm. COLLECTIVE MATTER opføres både indendørs og udendørs og kan opleves som en sammenhængende begivenhed eller som individuelle, men stadig forbundne nedslag. COLLECTIVE MATTER blev præsenteret på PASSAGE FESTIVAL 2023, på Fira Tárrega Festival i Spanien fra d. 7. - 10. september 2023 og på PASSAGE FESTIVAL 1. – 3. august 2024.

 

 

Passager

Passager er et dyk ned i de dybereliggende lag i vores fælles hukommelse og det potentiale, der viser sig, når vi ufiltreret møder vores indre visioner og hallucinationer. Via meditative praksisser har de fire medvirkende performere skabt individuelle soloer. Tilsammen skaber de en fælles koreografisk komposition, der spænder fra det abstrakte til det mere familiære. Stemmer og bevægelser fra ubevidste lag peger mod det uforudsigelige. Passager blev oprindeligt skabt til værket COLLECTIVE MATTER, som blev opført under Aarhus Festuge i 2021.

Kreditering

  • Idé og koreografi: two-women-machine-show
  • Kunstnerisk ledelse/produktion: Nønne Mai Svalholm/SVALHOLM
  • Performance og udvikling: Marian Kudahl, Sisse Lunøe, Ida-Elisabeth Larsen, Marie-Louise Stentebjerg
  • Kostumer: two-women-machine-show
  • Hovedbeklædning: Designduoen KASPERSOPHIE til værket Of All Its Parts: From Darkness (2020) / Design og produktion af Rasa VilJewelry
  • Fotograf: Peter Ravnsborg @mumilab

 

 

BREATH

Først er vejrtrækningen langsom, dernæst bydende og til sidst ude af kontrol. BREATH undersøger åndedrættet som en livgivende og transformerende kraft. Denne allegori opføres af to kvindelige kunstnere, Nønne Mai Svalholm og hendes muse Sisse Lunøe (74 år), sammen med en stor oppustelig gul-sort skulptur. Sammen understreger de det vigtige potentiale, der findes på tværs af generationer i en omskiftelig verden. Nønne Mai Svalholm har skabt skulpturen i samarbejde med multikunstneren Henrik Vibskov, med referencer til en lunge, et hav, en verden, en krop og en port.

Kreditering

  • Koncept, idé og koreografi: Nønne Mai Svalholm/SVALHOLM
  • Kunstnerisk ledelse/produktion: Nønne Mai Svalholm/SVALHOLM
  • Performance og udvikling: Sisse Lunøe og Nønne Mai Svalholm
  • Skulptur: Nønne Mai Svalholm og Henrik Vibskov
  • Konsulent: Marie Dahl
  • Kostumer: Nønne Mai Svalholm i samarbejde med Marie Dahl og KASPERSOPHIE
  • Hovedbeklædning: Designduoen KASPERSOPHIE til værket Of All Its Parts: From Darkness (2020) / Design og produktion af Rasa VilJewelry med fortolkning af Nønne Mai Svalholm
  • Residency: ARoS Aarhus Kunstmuseum og BORA BORA Dans og Visuelt Teater i 2023
  • Fotograf: Peter Ravnsborg @mumilab
  • Film: Fade to Grey

Med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond