BIG BANG - Collective Matter

SVALHOLM x VIBSKOV

Om COLLECTIVE MATTER
COLLECTIVE MATTER henviser til et fælles anliggende, og er en fælles refleksion på tværs af generationer, en overgang, en udveksling og en samskabelse. Alt det fysiske bevægelsesmateriale er skabt via meditative praksisser som omfavner det præ-artikulerede og den ikke-kultiverede stemme. Collective Matter er det andet værk i BIG BANG trilogien af kunstnerisk leder og koreograf Nønne Mai Svalholm/ SVALHOLM, som denne gang undersøger temaerne samskabelse og fællesskab. COLLECTIVE MATTER er et tværkunstnerisk og stedsspecifikt værk, der tilpasser og transformerer sig i lyset af de steder, det fremføres og de forskellige kunstnere som involveres. COLLECTIVE MATTER er det første værk hvor Nønne Mai Svalholm har kurateret andre koreografer til at samskabe med hende og udvalgte af SVALHOLM´s 60+ dansere. Koreograferne bag disse værker har skabt indholdet på baggrund af en længerevarende udveksling - dels med fokus på deres respektive kunstnerskaber, interesser og metoder, dels med fokus på de involverede performere. COLLECTIVE MATTER blev oprindelig skabt til specifikke lokationer i Aarhus Midtby og co-produceret af Aarhus Teater og Åbne Scenen, Godsbanen i samarbejde med Aarhus Festuge. Nu er COLLECTIVE MATTER videreudviklet til international turné og består af to koreografiske værker: Passager (2021) af duoen two-women-machine-show og det nye værk Åndedræt (2023) af Nønne Mai Svalholm. COLLECTIVE MATTER opføres både indendørs og udendørs og kan opleves som en sammenhængende begivenhed eller som individuelle, men stadig forbundne nedslag. COLLECTIVE MATTER premieres på PASSAGE FESTIVAL 2023 og spiller på Fira Tárrega Festival i Spanien fra d. 7. - 10. September 2023.

Om Passager/ Passages
Passager er et dyk ned i dybereliggende lag i vores fælles hukommelse og det potentiale, der viser sig, når vi ufiltreret møder vores indre visioner og hallucinationer. Via meditative praksisser har de 4 medvirkende performere skabt individuelle soloer. Tilsammen skaber de en fælles koreografisk komposition, der spænder over det abstrakte til det mere familiære. Stemmer og bevægelse fra ubevidste lag peger mod det uforudsigelige. Passager blev oprindelig skabt til værket COLLECTIVE MATTER, som blev opført under Århus Festuge i 2021.

Kreditering
Idé og koreografi: two-women-machine-show
Kunstnerisk ledelse/produktion Nønne Mai Svalholm/SVALHOLM
Performance og udvikling: Marian Kudahl, Sisse Lunøe, Ida-Elisabeth Larsen, Marie-Louise Stentebjerg
Kostumer: two-women-machine-show
Hovedbeklædning: Designduoen KASPERSOPHIE til værket Of All Its Parts: From Darkness (2020) / Design og produktion af Rasa VilJewelry
Fotograf Peter Ravnsborg @mumilab

Om Åndedræt/ Breath 
Først er vejrtrækningen langsom og beroligende, dernæst lokkende, bydende, og til sidst ude af kontrol. Åndedræt undersøger åndedrættet som livgivende og transformativ figur. Åndedræt opføres af Nønne Mai Svalholm, hendes muse Sisse Lunøe og en stor oppustelig gul-sort skulptur, som de tænker på som værkets tredje danser - med referencer til en lunge, et hav, en have, en krop, en port. Nønne Mai Svalholm har skabt skulpturen i samarbejde med multikunstner Henrik Vibskov. Nønne Mai Svalholm arbejder konceptuelt og multidisciplinært med koreografi, dans, lys, skulptur og installationskunst, og skaber værker til black boks, white cube og stedspecifikt i det offentlige rum. 
Hendes kunstnerisk udtryk udfolder sig i et landskab af lyst, smerte og det urovækkende. Værkerne er som levende billeder der forvandle sig igen og igen med referencer til hvad der har været, selve nuet, og hvad der vil komme - hvor kroppe, objekter og lys bliver symboler på transformation, tid, liv og død.

Kreditering
Koncept, Idé og koreografi: Nønne Mai Svalholm/ SVALHOLM
Kunstnerisk ledelse/produktion: Nønne Mai Svalholm/ SVALHOLM
Performance og udvikling: Sisse Lunøe  og Nønne Mai Svalholm 
Skulptur: Nønne Mai Svalholm og Henrik Vibskov
Konsulent: Marie Dahl
Kostume: Nønne Mai Svalholm i samarbejde med Marie Dahl og KASPERSOPHIE
Hovedbeklædning: Designduoen KASPERSOPHIE til værket Of All Its Parts: From Darkness 
(2020) / Design & produktion af Rasa VilJewelry m.  fortolkning af Nønne Mai Svalholm
Residency: ARoS Aarhus Kunstmuseum og BORA BORA Dans og Visuelt Teater i 2023.
Fotograf: Peter Ravnsborg @mumilab
Film:  Fade to Grey

Med støtte fra Statens Kunstfonds, Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond