Billetter kan købes her
Ultima

Forestillingen ULTIMA er det andet værk i trilogien om aldring, hvor mænd og kvinder over 60 år performer på scenen

 

ULTIMA har premiere 12. december på Teater Bora Bora i Århus og spiller 12. - 19. december 2017.

Videoen herover er fra prøverne på forestillingen ULTIMA, hvor vi kommer tæt på Sisse Lunøe som performer og privat person, når hun fortæller om hvordan det er at arbejde med denne duet, som hun skal opføre sammen med sin mand Lars Bjertrup. Duetten er en del af helaftensforestillingen ULTIMA, som er et solo- og ensemble værk, som udfolder et specifikt kunstnerisk udtryk af autentisk kraft og skrøbelighed bundet ind i ældre kroppe, sind og sansninger. Forestillingen opføres af en stor gruppe mennesker, alle over 60 år. ULTIMA er andet værk i trilogien over temaet aldring og tager helt konkret fat i det latinske ord ultimas betydning, og stiller skarpt på aspekter af den menneskelige eksistens.

Ultima kommer af latin og betyder sidst, yderst eller mest (i stærkeste grad).

Med trilogien skaber Nønne Mai Svalholm forestillinger med seniorer, som udtrykker hendes visioner på scenen i et professionelt set up. Svalholm er optaget af de ældres erfaringer, som hun oplever er et meget rigt materiale og biddrager til scenekunsten. Det vigtigste arbejde med at træne de medvirkende er, at få dem til at mestre et stærkt nærvær, fokus og indlevelse på scenen – en meget stor opgave, som kræver hårdt arbejde og lang tid.

I 2016 havde det først værk, Circuit – en refleksion over aldring, premiere, med 25 seniorer på scenen. Forestillingen har siden været på turné til både København og Ringkøbing.

Svalholm har et tværfagligt samarbejde med Sundhed & Omsorg, Aarhus Kommune omkring arbejdet med de ældre. Forestillingerne er en del af Europæisk Kulturby Aarhus 2017-programmet.

 

Det kunstneriske team:

Kunstnerisk leder / koreograf Nønne Mai Svalholm, kunstnerisk sparring Jesper de Neergaard, producent/ PR Sine Riisager,  fundraising/ PR Kirstine Bauning, komponist Sisse Lunøe, trombonist Niels-Ole Bo Johansen, dramaturg Barbara Simonsen, konsulenter visuel identitet og lysdesign Signe Klejs og Jon Skulberg, visuel identitet og lysdesign Nønne Mai Svalholm, solodanser Sisse Lunø, kommunikation med de ældre medvirkende Charlotte K. Therkelsen, fotografi Louise Kirkegaard, film og dokumentation Michael Dinesen 

 

Ultima