Ultima

Forestillingen ULTIMA er det andet værk i trilogien om aldring, hvor mænd og kvinder over 60 år performer på scenen

 

ULTIMA havde premiere d.12. december på Teater Bora Bora i Aarhus og spillede d. 12. - 19. december 2017.

Videoen herover er fra prøverne på forestillingen på teater Bora Bora Bora under vores co-produktion. ULTIMA, som er et solo- og ensemble værk, udfolder et specifikt kunstnerisk udtryk af autentisk kraft og skrøbelighed bundet ind i ældre kroppe, sind og sansninger. Forestillingen opføres af en stor gruppe mennesker som alle er over 60 år. ULTIMA er andet værk i en trilogi over temaet Rethink Ageing og tager helt konkret fat i det latinske ord 'ultima's betydning, og stiller skarpt på aspekter af den menneskelige eksistens.

Ultima kommer af latin og betyder sidst, yderst.

Med trilogien skaber Nønne Mai Svalholm forestillinger med seniorer, som udtrykker hendes visioner på scenen i et professionelt set up. Svalholm er optaget af de ældres erfaringer, som hun oplever er et meget rigt materiale og bidrager til scenekunsten. Det vigtigste arbejde med at træne de medvirkende, er at få dem til at mestre et stærkt nærvær, fokus og indlevelse på scenen – en meget stor opgave, som kræver hårdt arbejde og lang tid.

I 2016 havde det første værk, Circuit – en refleksion over aldring, premiere på Godsbanen med 25 seniorer på scenen. Forestillingen spillede efterfølgende på turné på Teater Bora Bora, Dansekapellet i København og Teater Om i Ringkøbing.

Begge forestillinger har modtaget støtte fra Europæisk Kulturby Aarhus 2017, Statens Kunstfond og Kunstrådet i Aarhus.

 

Det kunstneriske team:

Kunstnerisk leder / koreograf: Nønne Mai Svalholm, kunstnerisk sparring: Jesper de Neergaard, producent/ PR: Sine Riisager,  fundraising/ PR: Kirstine Bauning, komponist: Sisse Lunøe, trombonist: Niels-Ole Bo Johansen, dramaturg: Barbara Simonsen, konsulenter visuel identitet og lysdesign: Signe Klejs og Jon Skulberg, visuel identitet og lysdesign: Nønne Mai Svalholm, solodanser: Sisse Lunøe, kommunikation med de ældre medvirkende: Charlotte K. Therkelsen, film og dokumentation: Michael Dinesen, fotograf: Kaveer Rai @KaveerRai www.kaveerrai.com

 

Ultima