Gravity
Gravity

Gravity bliver sidste værk i trilogien over temaet Rethink Ageing

 

UDVIKLINGSARBEJDET

 

Gravity bliver sidste værk i trilogien over temaet Rethink Ageing med premiere 2019. Materialet udvikles sammen med 6 seniorer heriblandt Sisse Lunøe, som har performet solo i Svalholm Dans’ tidligere værker Circuit – en refleksion over aldring (2016) og Ultima (2017) samt hendes partner (både på og udenfor scenen) Lars Bjertrup. Udviklingsarbejdets foregår over store dele af 2018.

 

Gravity tager udgangspunkt i en relation mellem to mennesker. De to performere læner skiftevis deres kropsvægt mod hinanden, imens de cirkulerer om hinanden og roterer om egen akse. Den mandlige performer mister gradvis balance, styrke og mobilitet. Han læner efterhånden mere og mere af sin kropsvægt over mod den kvindelige performer, som må finde styrke til at tage imod, tage over, bære vægten. Gravity er en videreudvikling af koreografisk idé og koncept fra forestillingen Circuit – en refleksion over aldring (2016), (som betyder et kreds løb), og som helt konkret to udgangspunkt i cirkulærer bevægelser, drejninger, rotationer og spiraler, hvor forandring langsomt voksede frem. Det viste sig, at materialet til Gravity fortjente at blive udforsket - og på sigt udfoldet som selvstændigt værk.

Gravity er et abstrakt værk om de forandringer i livet vi ikke er herre over. I Gravity kredser de to performere om liv og død og deres indbyrdes relation. 

 

 

 

Gravity