BIG BANG - Collective Matter

Passager

 

 

 

 

Kunstnerisk leder og koreograf Nønne Mai Svalholm har inviteret danske koreografer, som inspirerer hende på forskellig vis, til at samskabe i hendes seneste værk BIG BANG – Collective Matter, som undersøger begrebet overgange. Med værket BIG BANG - Collective Matter inviterer Nønne Mai Svalholm for første gang andre koreografer til at samskabe koreografiske værker til og med udvalgte af SVALHOLMs ældre performere. BIG BANG - Collective Matter består af tre koreografiske værker og tre skulpturelle installationer.

 

Passager af Ida-Elisabeth Larsen og Marie-Louise Stentebjerger et dyk ned i dybereliggende lag i vores fælles hukommelse og det potentiale der viser sig, når vi ufiltreret møder vores indre visioner og hallucinationer. Værket er en fælles refleksion mellem generationer, en overgang, en udveksling og en samskabelse. 

 

Via daglige meditative praksisser har de fire medvirkende performere skabt individuelle soloer. Tilsammen skaber de en fælles koreografisk komposition, der spænder over det abstrakte til det mere familiære. Stemmer og bevægelse fra ubevidste lag peger mod det uforudsigelige.

 

Værket tager udgangspunkt i de kunstneriske undersøgelser, som koreograf-duoen two-women-machine-show har beskæftiget sig med siden 2012. Undersøgelserne afsøger forskellige metoder og tilgange, der aktiverer performerens transformative kapaciteter samt dennes evne til at gøre sig tilgængelig for det hidtil ukendte. Den specifikke praksis, der ligger til grund for Passager, er en videreudvikling af et score-baseret arbejde duoen udviklede i forbindelse med værket Of All Its Parts (premiere; Pakhus11, 2020).

 

 

Idé og koreografi: two-women-machine-show

Performance og udvikling: Marian Kudahl, Sisse Lunøe, Ida-Elisabeth Larsen, Marie-Louise Stentebjerg

Hovedbeklædning: Fra oprindeligt kostumekoncept til værket Of All Its Parts: From Darkness (2020) af KASPERSOPHIE / Design og produktion af Rasa VilJewelry

Varighed 15 min. 

 

 

BIG BANG - Collective Matter er andet koreografiske værk i BIG BANG trilogien, hvor PRIMUS var det første værk. 

BIG BANG - Collective Matter er produceret af SVALHOLM og co-produceret af Åbne Scene Godsbanen og Aarhus Teater i samarbejde med Aarhus Festuge.

 

 

BIG BANG - Collective Matter 

Kunstnerisk leder & idé og koncept: Nønne Mai Svalholm

Skulptur, installation og kostumer: Nønne Mai Svalholm og Henrik Vibskov 

Koreografer: Marie-Louise Stentebjerg, Ida Elisabeth Larsen fra two-women-machine-show, Snorre Elvin Hansen fra DANSEatelier og Nønne Mai Svalholm fra SVALHOLM

Performere: Marie-Louise Stentebjerg, Ida Elisabeth Larsen, Snorre Elvin Hansen, Klara Utke Acs, Simone Wierød, Sarah Armstrong og udvalgte af SVALHOLMs 60+ performere

 

 

Med støtte fra Statens Kunstfonds, Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond